Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Jönköping
JIK

Derbystatistik genom åren

18 september 2017 11:52
HERR

Derbypremiärveckan är här! På fredag den 22/9 kl. 20.00 i Nyhemshallen startar äntligen SSL-säsongen 2017/2018 och det alltså med inte vilken match som helst utan det första mötet mot JIK i seriesammanhang på nästan fyra år.


Mullsjö AIS och Jönköpings IK har spelat i samma serie i totalt fem säsonger. Första tävlingsmatchen var i Kinnarps Arena inför 4581 åskådare hösten 2008 då MAIS gjorde sin debutsäsong i SSL. Den matchen som slutade 9-7 till JIK efter bland annat fyra poäng vardera av Henrik Olofsson och David Gillek som då båda spelade i den röda tröjan är fortfarande enda gången som Jönköpingslaget har besegrat Mullsjö efter ordinarie tid. Allra värst i poängväg i den första historiska matchen var dock en av våra största profiler genom tiderna Mathias Forsberg som gjorde hela tre mål och två assist.

Efter den har det spelats ytterligare nio tävlingsmatcher lagen emellan där alltså MAIS tagit poäng i samtliga. Sex segrar efter ordinarie tid och tre oavgjorda varav en seger och en förlust i sudden. Det gör att Mullsjö om man räknar samman alla matcher har tagit 22 av 30 möjliga poäng medan samma statistik för JIK är 7 av 30 poäng.

En riktigt minnesvärd match var första gången lagen möttes i den då nybyggda Arenan i Idrottshuset i Jönköping hösten 2012. Matchen slutade 8-3 i MAIS favör och extra framträdande i matchprotokollet var den gången Kasper Hedlund och Petter van Keppel med fyra poäng vardera.

Senaste gången lagen möttes var några dagar innan jul 2013 i Nyhemshallen med 1751 åskådare på plats. Då vann MAIS med 3-2 och gick sedermera på våren till slutspel för första gången i klubbens historia, medan JIK hamnade sist i tabellen och därmed fick börja om i Allsvenskan. Två av målskyttarna i det senaste mötet var Jimmie Pettersson och Tobias Utterberg och de två är även de enda som har spelat alla tio derbyn för Mullsjö hittills. Och i och med att Jimmie numera spelar i Storvreta så blir Tobias på fredag om inget oförutsett händer ensam om att ha varit med i protokollet på alla derbymatcher.

Alla slutresultat och publiksiffror i de tio derbymatcherna:

Det kommer på fredag när premiären spelas vara 2193 dagar (2011-09-21) sedan MAIS förlorade mot JIK. Räknar man istället senaste och hittills enda gången Mullsjö förlorade under ordinarie tid så är det hela 3253 dagar (2008-10-26) eller nästan nio år.

Om du inte redan har gjort det, gå in på mullsjoais.ebiljett.nu och säkra din biljett till den hett efterlängtade derbypremiären! Det finns fortfarande några spridda singelsittplatser kvar till försäljning samt en hel del ståplats.