Mullsjös lagmaskin nyckeln till 3 poäng mot Sandared

24 februari 2020 12:43
DAM

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Mullsjö var det bättre laget i 60 minuter och tog en klar seger med 7-1 hemma mot Sandared på lördagen.

-Vi har tidigare haft svårt när vi är det spelförande laget men idag tycker jag vi gör det bra i stora delar av matchen, säger Emma Elvin, en av segerorganisatörerna, efter matchen

Mullsjö tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen och skapade ett massivt tryck i anfallszon. Hemmalaget kunde också ta ledningen tidigt i matchen. Redan efter 5.20 hittade Emilia Larsson fram till Mira Petersen som kunde sätta 1-0 bakom Elin Eriksson. Mullsjö fortsatte att rada upp chanser och efter 11.11 fick Emelie Seger utdelning för sitt slit när hon fick se bollen gå i nät bakom Sandaredsmålvakten. Hemmalaget hade bud på att dryga ut ledningen ytterligare men Eriksson jobbade hårt mellan stolparna och 2-0 stod sig perioden ut.

"Fick mycket lägen och kunde göra lite poäng"

Hemmalaget var mentalt kvar i omklädningsrummet när andra perioden startade och åkte på en kalldusch redan efter 43 sekunder när Amanda Olsson hittade nätmaskorna bakom Rebecca Stjärnklint. Dryga minuten senare drog Louise Johansson på sig 2 minuter för Felaktigt avstånd men Mullsjö försvarade sig bra och bjöd inte gästerna på några direkt vassa lägen. Istället var det de blåa som kunde gå ifrån till 3-1. En skottglad Emma Elvin kunde assistera fram till Maja Petersen efter 5.11 spelade av mittperioden.

-Eftersom vi gick på två backpar idag fick jag spela mycket, vilket gjorde att jag kom in i matchen på ett bra sätt. Jag var delaktig i anfallsspelet och det resulterade i att jag fick mycket lägen och kunde göra lite poäng. Det är alltid kul, säger en nöjd Elvin.

Först en assist och efter 12.48 kunde samma Elvin också skriva in sig i målprotokollet. Domarna hann knappt blåsa igång spelet igen innan nästa mål skulle falla till hemmalagets favör. 9 sekunder tog det innan Mira Petersen hittade fram till Maja Petersen som satte sitt andra mål för dagen. En betryggande ledning med 5-1 för Mullsjö inför tredje perioden.

-Jag tycker vi har en bra inställning från start men sådana här matcher är ganska svåra att spela, eftersom vi är det bättre laget och det är vi som måste driva upp tempot. Vi har tidigare haft svårt när vi är det spelande laget men idag tycker jag vi gör det bra i stora delar av matchen, konstaterar Elvin.

"Mycket boll och stundtals har vi ett väldigt fint anfallsspel" Elvin skulle också vara inblandad i 6-1 när hon hittade fram med passning till Louise Johansson i mitten av den tredje perioden. Johansson knackade till bollen på backhand och fick se nätmaskorna rassla till bakom Eriksson i Sandaredsmålet. Med fyra minuter kvar kunde Mullsjö fastställa slutresultatet till 7-1 genom Alva Härnborg, framspelad av Tova Svensson, inför en jublande hemmapublik.

Backtalangen Emma Elvin var som sagt skottvillig under lördagen och var också en av matchens segerorganisatörer med ett mål och två assist. Hon är nöjd med matchen i stort och hyllar lagmaskinen efter segern.

-Som lag är vi bättre än Sandared men det är viktigt att inte underskatta motståndarna. Idag vinner vi för att vi har mycket boll och stundtals har vi ett väldigt fint anfallsspel där vi skapar många lägen. Även försvaret var bra och de gånger då Sandared fick lägen gjorde Rebecca en fin insats i målet. Det är kul när alla tre formationerna får göra mål.

Nu väntar en ny tuff utmaning då Mullsjö möter Tvåstad borta på fredag. Du missar väl inte att du kan åka med bussen till Trollhättan? Gå in och anmäl dig redan idag. Det finns endast ett begränsat antal platser.

Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Maja Petersen x 2, Mira Petersen, Emma Elvin, Emelie Seger, Louise Johansson, Alva Härnborg

Målskyttar Sandareds: Amanda Olsson