Lördag
06 Okt 1 match
Måndag
08 Okt 1 match
Onsdag
10 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
21 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Tisdag
06 Nov 1 match
Fredag
09 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Fredag
16 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Fredag
23 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Fredag
07 Dec 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Tisdag
08 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Fredag
18 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 2 matcher

Gilleks nya roll - blir assisterande tränare

12 juni 2018 09:01
HERR

Det har bara gått några veckor sedan David Gillek meddelade att han avslutar innebandykarriären. Som spelare. Nu är det klart han blir ny assisterande tränare till Andreas Elf.

– Det känns som ett stort förtroende att få gå in i ledarstaben i moderklubben, säger Gillek.


David Gillek kliver nu in som assisterande tränare till Andreas Elf. Ansvarsområdet blir det offensiva spelet.

– Det kändes helt rätt att tacka ja till detta när jag fick frågan av sportgruppen. Att få vara kvar på högsta nivå inom innebandyn, fast i en ny roll känns utmanade och inspirerande. Det är något jag haft som mål efter avslutad spelarkarriär.

David Gillek är känd för sin heta vilja, sitt driv och sin målmedvetenhet. Han har rört upp känslor under sin tid som spelare. När han nu går in i en roll som assisterande tränare hoppas han kunna ta med sig alla sina styrkor som spelare och ledare och kanalisera dem till laget.

– Jag hoppas kunna bidra med mycket energi och tror all min erfarenhet som spelare kommer vara till stor fördel i mitt uppdrag som assisterande tränare.

David Gillek blir alltså ansvarig för det offensiva spelet. Johan Kihlblom fortsätter som assisterande tränare med ansvar för det defensiva spelet.

– Det ska bli riktigt roligt att få gå in i ledarstaben i min moderklubb. Det känns som ett stort förtroende.

När David Gillek meddelade att han skulle sluta för några veckor sedan kom hyllningar från hela landet. Förvisso inget konstigt med tanke på den stjärna han var ända till slutet av karriären. Med 584 poäng är han av de främsta poängplockarna i superligans historia. Trots det blev han lite överraskad av alla hyllningar när beskedet gavs.

– Ja, jag var inte riktigt beredd på det, men det värmde mitt hjärta och fick mig att känna ännu mer stolthet över min karriär. Att man berört så många människor på både gott och ont, det känns stort, säger Gillek som vill passa på att tacka för alla hyllningar och fina ord han fått av både supportrar och engagerade inom innebandyn runt om i Sverige.

Mullsjös sportchef Jesper Axell är mycket nöjd över förstärkningen i ledarstaben och att man snabbt hittat ett sätt att engagera David Gillek i föreningen.

– Jag är oerhört tacksam över att vi lyckats engagera David i föreningen även efter spelarkarriären. Han har god kunskap, ett stort MAIS-hjärta och en vinnarmentalitet. Men framför allt kommer Gillek bidra med ny energi från ledarhåll. Kontraktet sträcker sig över en säsong men vår plan är betydligt längre än så, säger Jesper Axell.