Lördag
28 Nov 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
10 Jan 2 matcher
Onsdag
13 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

"Hälften av spelarna sjuka"

7 januari 2021 09:07
HERR

Strax innan jul började ett par av spelarna i Mullsjö AIS superligalag känna sig krassliga. Testen visade positivt på Covid-19 och matchen mot Pixbo var den första att skjutas upp. Efter det har ytterligare matcher skjutits upp i takt med att fler spelare blivit sjuka. I nuläget har nästan halva truppen varit sjuk i pandemins spår. Mullsjoais.se tog ett snack med sportchef Jesper Axell, om detta, och mycket annat.


Samtalet börjar såklart att handla om det uppenbara sjukdomsläget. På grund av patientsekretess kan Jesper inte gå in på vilka som är och har varit sjuka men antalet ger han oss. ”10 av ungefär 20 spelare har varit sjuka. Nu i onsdags tränade alla utom två och vi räknar med att alla är tillgängliga för spel på söndag”, kommenterar han.

Jesper berättar också att det såklart varit olika allvarliga symptom men att ingen krävt sjukhusvård.

”Det är ju såklart det överlägset viktigaste i nuläget. Att spelarna klarat sig relativt lindrigt undan de som väl fått den, hittills. ”

Flera matcher har alltså blivit uppskjutna, nu senast mot Storvreta vilket såklart ställt till det för laget och dess tränarstab. Träningar har ställts in och det blir svårt att veta vad man står trots att formen innan uppehållet var god. Ledarstaben med Nygårdh/Bergström i spetsen har alltså fått en rejält utmanande säsong. Dels såklart av pandemin men också då man fått kliva fram i rampljuset mer än vad som var tänkt då huvudtränaren Andreas Hedlund tidigt fick ta timeout på grund av personliga skäl. En timeout som nu blir permanent resten av säsongen. ”Ja, tyvärr så har Hedlund varit tvungen att tacka för sig denna säsongen. Vi hoppas såklart få med honom i framtiden igen men nu respekterar och stöttar vi hans beslut till 100% och önskar han lycka till med allt”, meddelar sportchef Jesper Axell.

Med det sagt ser det alltså ut att bli Bergström, Nygårdh och Utterberg som fortsätter i båset för västgötarna resten av säsongen vilket man trots alla omständigheter runtomkring gjort väldigt bra enligt Axell som passar på att utvärdera säsongen för laget såhär långt: ”Vi är nöjda än så länge även om det känns som vi har en bit kvar till toppform. Framförallt har väl egentligen inte samtliga formationer presterat i samma match ännu, man har växeldragit lite. Så det finns förbättringsmöjligheter helt klart. Men vi är nöjda än så länge där 5 poäng på några få dagar mot Falun och Storvreta såklart sticker ut. Vi är emellertid ödmjuka inför fortsättningen och inser att vi behöver jobba hårt”

Samtidigt som årets säsong pågår för fullt och sportchefen såklart är involverad i den, så ligger det också i sportgruppens ansvarsområde att se över framtiden. Nästa säsong finns därför såklart redan i Axells planering och tankar. På frågan hur kontraktsläget i truppen ser ut nästa år svarar han: ”Vi jobbar intensivt med detta just nu. Vi tror och hoppas att truppen kommer se ungefär likadan ut nästa år, men självklart kollar vi på lite nya spelare också. Där är det ju såklart ingen hemlighet att Lerumkillarna är högintressanta. Men vi känner generellt att vi ligger långt fram i planeringen för nästa år”

Det är såklart inte bara för herrlaget denna säsong är speciell. Inställda träningar för damlag, ungdomslag och i övrigt inställda aktiviteter är utmanande för alla föreningar i dagens läge. Också ekonomiskt är det tufft, där är det inget undantag för Mullsjö AIS. ”Det är faktiskt sjukt tufft. Vi är en förening som lever på intäkter kopplade till vår fantastiska publik. Vi har tyvärr också tappat vår tidigare största sponsor Hide-a-lite. Vi är dock väldigt tacksamma mot många av våra övriga sponsorer som verkligen ställt upp när vi behöver det och ger oss hopp om framtiden. ”

Mullsjoais.se avslutar därmed intervjun med att känna framtidshopp trots en tuff tid med tränaravhopp, sjukdomar och ekonomisk turbulens. Det är som bekant i motvind drakar lyfter och tillsammans med Sveriges trognaste fans har vi för avsikt att bli större, bättre och fortsätta skapa minnen för livet.

Vill du bidra? Följ matcherna på webb-tv, köp souvenirer, bingolotter och delta aktivt i diskussioner i sociala medier. Kan du och har möjligheten att bidra även ekonomiskt? Swisha för soffbiljetter eller bara för att du känner för det. Kanske ett medlemskap?

Nummer att swisha till är 123 312 94 00.

Tillsammans mot drömmen!