Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Duon tar över som tränare för Dam

15 februari 2022 13:36

Mullsjös damer ångar på i toppstriden i division 1 Västergötland. Nu står det klart att man gjort klart med en ny tränarduo inför nästa säsong. Det handlar om ingen mindre än välmeriterade Tomas Burman som plockas in som tränare tillsammans med ett välbekant ansikte för damerna, nämligen Fredrik Bergman.

-Det känns kul och inspirerande att få börja jobba med dem, säger Burman.


Fredrik Bergman tränar idag yngsta dotterns lag sedan starten för åtta år sedan. Han står även som huvudtränare för division 2-laget men assisterar också nuvarande huvudtränare Anette Westman i Division 1. Han känner tjejerna väl och vet vilken potential som finns i laget. När frågan dök upp för några veckor sedan så behövde han ingen längre betänketid.

-Det var ett lätt val. Har varit med truppen under denna säsongen och det är ett härligt gäng med bra spelare som har mycket energi. Är ett lag som kan fortsätta att utvecklas, säger han.

Vid sin sida kommer Bergman alltså ha välmeriterade Tomas Burman. Burman har en gedigen meritlista där han tränat Mullsjös herrar i Svenska Superligan, JAS samt både flick- och pojklag i olika åldrar inom föreningen. Han har även en säsong i Fröjereds damer på sitt CV och ser fram emot att leda laget kommande säsong.

-Det är en spännande grupp med en mix av unga och rutinerade spelare som vill utvecklas. Så det känns kul och inspirerande att få börja jobba med dem. Jag brinner för att utveckla spelarna och skapa ett starkt kollektiv.

"Kreativt och fantasifullt anfallspel"

Tränarduon kommer att komplettera varandra väl och de ser ett tydligt mål framför sig, att etablera laget i toppen av Division 1 och på sikt även kunna nå Allsvenskan. Varje spelare är viktig för att nå dit och publiken kommer att bjudas på en underhållande och offensiv innebandy.

-Jag tror på en offensiv innebandy där varje spelare har en tydlig roll i formationen. En tydlighet i försvarsspelet och kreativt och fantasifullt anfallspel, säger Burman.

Även Fredrik vill se en offensiv innebandy. Under säsongen har det varit tydligt att han besitter en stor styrka i att utveckla varje enskild individ för att få fram det bästa ur spelaren och laget.

-Jag arbetar för att alla spelare ska ge allt för laget, att se varje spelare och sprida en positiv stämning. Vill att alla spelare ska utvecklas och göra varandra bättre, så att vi får en hög lägsta nivå. Som tränare håller jag mig till grunderna och verkar för ett offensivt spel, säger han.

"Fått in två väletablerade tränare"

Bergman och Burman kommer bli viktiga pusselbitar i den stora lagmaskinen med all den innebandykunskap de besitter. Från Sportgruppens håll är man väldigt nöjda med att ha lyckats landa värvningen som ett led i en satsning för framtiden.

-Vi är mycket nöjda över att ha fått in två väletablerade tränare. Det känns tryggt inför satsning vi gör. Framtiden i Mullsjö AIS Dam känns spännande, säger Hannah W Grönhage.

I och med att duon tar över tränaruppdraget så tar Anette Westman klivet över som fystränare för laget.

Kontrakten är skrivna på 1+1 år.