Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Sankell klar för Mullsjö AIS

30 mars 2020 09:00
HERR

Såhär i slutet på mars i dessa speciella tider presenterar Mullsjö AIS ännu ett nyförvärv. Och det är ytterligare en spelare som tidigare representerat klubben. Växjös bästa poängplockare Jesper Sankell återvänder till sin moderklubb inför nästa säsong. – Jag har alltid haft en dröm om att spela i MAIS igen från den dagen jag lämnade tills nu, kommenterar han själv.


27-åriga Jesper Sankell lämnade Mullsjö AIS för Växjö Vipers under säsongen 2012/2013. Där har han, med undantag för ett år i Jönköpings IK, huserat sedan dess. Han har öst in poäng, inte minst det sista året då han vann lagets interna poängliga på 44 poäng.
– Med tanke på att jag enbart spelade 22 matcher är jag helt klart nöjd med antalet poäng jag producerade. Framförallt hade jag en väldigt bra plus/minus statistik som tyvärr aldrig syns utåt. Det är den viktigaste och mest relevanta statistiken för mig. Vem bryr sig om man är med och producerar en massa mål framåt om man släpper lika mycket bakåt? Nu missade vi i Växjö ett eventuellt slutspel i vilket fall så summan av allt är att min och lagets prestation inte var tillräcklig i år, analyserar han årets säsong.

För många Mullsjösupportrar är detta nog en värvning man höjer på ögonbrynen åt. Växjö har mött Mullsjö i många viktiga kval och slutspelsmatcher och Sankell har i princip alltid varit i huvudrollen. Inte alltid på ett positivt sätt för en Maisare.
– Många tror säkert att jag känt ett hat eller förakt mot MAIS under alla dessa år i Växjö, men ska vi se på hur min spelstil är så skiljer det sig egentligen sig inte om jag spelar mot Höllviken eller Mullsjö. Jag kommer alltid göra precis allt i min makt för att mitt lag ska vinna, och det kommer vara precis samma nu. Jag önskar inget hellre än att vara med och bidra till att MAIS någon gång vinner SM-guld, kommenterar han det faktumet.

Det har även hänt en hel del med MAIS under de åren han varit borta. Man har etablerat sig som ett stabilt slutspelslag och även om man hamnade utanför topp fyra denna avhuggna säsong så är man ändå med och fajtas med de stora år efter år.
– Jag är överlycklig för den här övergången. Mullsjö har verkligen visat att de är på riktigt och varit ett lag som slåss om guldet många år nu. Jag vet att förväntningarna på mig kommer vara skyhöga från Mullsjöpublikens håll men även från mig själv.

Även sportchef Jesper Axell är mycket nöjd med värvningen. Inte minst med tanke på att det är ytterligare en spelare med bakgrund i klubben han lyckats knyta till sig.
– Så är det såklart. Det är lättare för oss att snabbt hitta rätt och även för spelarna om dom känner klubben sen innan. I Sankells fall så får vi ju dessutom in en poängmaskin och en spelare som vi vet ger allt i alla lägen och kommer sätta krav på sina medspelare att göra detsamma, menar sportchefen och fortsätter.
– Vi har som mål att ta oss längre än semifinal och för att göra det krävs det spelare med högsta kaliber, vilket Sankell är. Vi har nog av en del även setts som ett snällt lag att möt men nu kommer vi bli tuffare och han har en spelstil som vi saknat.

Kontraktet är skriver på tre år och huvudpersonen själv är mer än redo att dra igång försäsongen och ge tillbaka till sin moderklubb.
– Jag har alltid velat återvända men jag har också haft en tanke att inte komma tillbaka innan jag kan ge något tillbaka på riktigt. Nu känner jag mig redo och jag är glad att jag väntat tills nu, avslutar Sankell själv.

Kontakt:
Jesper Axell, sportchef Mullsjö AIS
070-669 82 03