Lördag
14 Apr 1 match
Torsdag
16 Aug 1 match
Lördag
25 Aug 2 matcher
Söndag
26 Aug 1 match
Lördag
01 Sep 1 match
Lördag
08 Sep 1 match
Onsdag
12 Sep 1 match
Torsdag
20 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Onsdag
26 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Måndag
08 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Tisdag
06 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Tisdag
08 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match

Schweizisk VM-stjärna klar för Mullsjö

21 maj 2018 13:00
HERR

Schweiz bästa innebandyspelare är klar för Mullsjö. Tim Braillard har skrivit på för två år. I december kommer han vara landets stora VM-stjärna. Och nu har han bestämt sig för att gå till Mullsjö. Målet är tydligt; Att vara med och vinna SM-guld med Mullsjö. Braillards första hälsning till supportrarna:

– Jag hoppas att vi ska få fira många fantastiska stunder tillsammans.


Det har varit en dragkamp om Schweizstjärnan Tim Braillard. Många klubbar har visat intresse. Men det var Mullsjö som valet föll på. Enligt Mullsjös sportchef Jesper Axell är Braillard en spelare som passar bra in i hur MAIS vill spela innebandy, med mycket fart och högt tempo.

Tim Braillard beskriver sig själv som en tvåvägscenter, med primära styrkor i passningsspelet och tekniken.

Vad var det som fick dig att välja Mullsjö, i hård konkurrens med andra klubbar?
– I slutändan var det den helhetslösning som Mullsjö presenterade. Och de har redan ett starkt lag, vilket jag tror kommer göra att jag kan nå mina personliga mål bäst i Mullsjö. Det pressande spelsystemet är verkligen intressant och jag gillar att spela på det sättet snarare än att bara vänta in motståndarnas misstag. Sedan vet jag att publiken och atmosfären ska vara fantastisk i Mullsjö.

Ja, vad vet du om Mullsjös supportrar och vad är din hälsning till dem?
– Jag kan bara säga att jag verkligen ser fram emot att spela inför den underbara folkmassan i Nyhemshallen. Jag har sett flera matcher på TV och pratat med några vänner som spelat i hallen. En atmosfär som den i Nyhemshallen motiverar ett helt lag och jag antar att publiken kommer kunna ”pusha” mig extremt bra. Jag hoppas att vi ska kunna fira många fantastiska stunder tillsammans.

Braillard har spelat sju säsonger i Schweiz högstaliga och där producerat 281 poäng på 200 matcher. I landslaget 43 matcher och 50 poäng.

– Jag vill vara med och vinna SM-guld med Mullsjö. Jag tror att jag kan vara med och utveckla spelet några specifika delar. Som både offensiv och defensiv vill jag se till att vi gör många mål framåt, å andra sidan vill jag bygga upp en stabil defensiv. Jag kan jobba mer på besluten när jag ska skjuta. Jag tar med mig min erfarenhet och hoppas kunna bidra till att vi vinner SM-titeln. För att kunna det måste träningsintensiteten vara hög och det är något jag ser fram emot och förväntar mig.

– En annan positiv förväntan är att få gå in i truppen som redan har en positiv kemi, det ser jag fram emot. Det ska bli roligt lära känna alla spelare i laget personligen. Sedan tidigare känner jag Isaac (Rosén) och ”Hank” (Henrik Olofsson) från deras tid i Schweiz. Och jag har förstås också träffat på landslagsspelarna Rikard Eriksson och Kasper Hedlund under de senaste åren i landslagssammanhang.

Tim Braillard är en av Schweiz mest betydande landslagsspelare och har, förutom flytten till Mullsjö, siktet inställt på VM i december.

– I landslaget är mitt ansvar att ta en ledarroll på planen och det trivs jag väldigt bra med. Vanligtvis spelar jag min bästa innebandy när det verkligen gäller som mest och i VM är det alltid stora matcher, så det passar mig bra. Jag gillar verkligen att spela med landslaget. Vi har en supergrupp och en lagledning i världsklass.

Mullsjös sportgrupp är mycket glada att kunna presentera denna storvärvning och har höga förväntningar på Tim Braillard.

– Vi är glada att vi lyckats värva Tim Braillard som är en av Schweiz absolut bästa spelare. Att han valde oss i hård konkurrens med andra intresserade klubbar är förstås väldigt roligt. Nu ska vi få Tim att trivas riktigt bra i Mullsjö, avslutar Jesper Axell.