Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Mullsjö värvar storstjärna från Schweiz

8 maj 2019 13:20
HERR

Tim Braillard blev Mullsjös andra schweizare i historien efter Roger Gerber. Braillard överträffade de högt ställda förväntningarna genom en succédebutsäsong i den blå tröjan. Nu är det dags för ännu en schweizisk landslagsforward att gå till västgötaklubben. Det är Floorball Köniz Jan Zaugg som kommer tillbringa minst en säsong i skogarna utanför Mullsjö.


– Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha vunnit dragkampen om Zaugg, en extremt duktig spelare som kommer bli väldigt nyttig främst i det offensiva spelet, kommenterar sportchef Jesper Axell värvningen.

22-åriga Zaugg gjorde hela 70 poäng i NLA förrförra säsongen och blev utsedd till hela ligans mest värdefulla spelare. Föregående säsong blev det 43 mål och assist. Många anser att Svenska Superligan är snäppet bättre än Schweiz högsta serie, men Jan Zaugg är redo.

– Jag tror inte det är så stor skillnad på ligorna. Självklart är grundnivån bättre och SSL är mer teknisk men det passar min spelstil, kommenterar Zaugg själv flytten mellan länderna samtidigt som han förklarar varför det blev just Mullsjö.

– Jag pratade med många olika personer om flera olika klubbar i Sverige och jag fick höra väldigt gott om Mullsjö från alla håll. Både om laget och hela organisationen. Mullsjö är en klubb som har höga ambitioner men också potentialen som behövs för att nå dit så jag ser framemot att ansluta till klubben, berättar han.

Sportchef Jesper Axell menar att Zaugg har alla förutsättningar att bli en publikattraktion i Nyhemshallen:

– Han har hög fart och är en väldigt bra offensiv spets. Givetvis är det alltid anpassning att komma till ny klubb och land, men vi har väldigt god erfarenhet av schweizare och är övertygad om att Jan inte är något undantag, avslutar Jesper Axell.

Kontraktet är skrivet i ett plus ett år.

Bildbyline: Michael Peter

Kontakt: Jesper Axell, sportchef Mullsjö AIS 070-669 82 03